logo

2020.09.21., hétfő · 

Máté, Mirella

Agrárhírek

Keresik a legjobb női agrárinnovátorokat!

2020.09.07.

Budapest, 2020. szeptember 7., hétfő (NAK) - A Copa-Cogeca idén immár hatodik alkalommal hirdette meg az Innovációs Díj a Női Mezőgazdasági Termelőknek (Innovation award for Women farmers) pályázatot. A díj célja a mezőgazdasági ágazat leginnovatívabb projektjeinek előmozdítása és jutalmazása.

Az Innovációs Díj a Női Mezőgazdasági Termelőknek a nőknek a mezőgazdaság és a vidéki térségek jövőjében betöltött kulcsszerepére hívja fel a figyelmet. Mivel 2020 az Európai Bizottság zöld megállapodásának (European Green Deal - EGD) éve is, a díj idei témájául „a női gazdálkodók a klímainnováció élén” („women Farmers in the driver’s seat of climate innovation”) témát jelölték meg.

Az innováció a mezőgazdasági és erdészeti ágazatban kulcsfontosságú a társadalom jobbá tétele szempontjából, és segít elérni EGD által kitűzött törekvéseket. Ezért keresik és népszerűsítik az innovációban és fenntarthatóságban jeleskedő női gazdálkodók jó gyakorlatait. E kitüntetéssel szeretné elismerni a Copa-Cogeca a női gazdálkodók által kezdeményezett változásokat, azoknak a vidékre gyakorolt jótékony (gazdasági, társadalmi, környezeti) hatásait. Az értékelésnél figyelembe vesznek bármilyen típusú innovatív tevékenységet, intézkedést és projektet a fő kritériumok (innovatív megoldások, innovációs transzfer, az innováció fenntarthatósága és kommunikációs módszerek) alapján.

A vírushelyzet miatt módosították a pályázatok beadási határidejét, amely így 2020. október 15-re módosult. A pályázónak a gazdálkodását önállóan képviselni jogosult aktív gazdálkodónak, valamint a COPA-COGECA tagszervezetének is tagja kell lenni (azaz NAK-tagsággal kell rendelkeznie).

A pályázat nyelve angol. A győztes 10.000 euró, a különdíjas 5.000 euró pénzjutalomban is részesül. A díjak átadására előreláthatólag 2021. március 8-án kerül sor Brüsszelben, az Európai Parlamentben. További információ itt: https://womenfarmersaward.eu/

A pályázattal kapcsolatban a NAK külkapcsolati csoportja ad bővebb tájékoztatást a international@nak.hu elérhetőségen, vagy ha szükséges, akkor a pályázati anyag elkészítésében is segítséget nyújt.

 

----------------------------------------------------------------

 

Ha tetszik az oldal, támogass minket! Támogatásoddal számos fejlesztést szeretnénk még megvalósítani! Támogatásodat a tamogatom@foldbirtok.hu email címre történő banki átutalással tudod szerkesztőségünkhöz eljuttatni. Utalásnál címzettként a név és számlaszám helyett az "Email cím" (vagy egyes bankoknál a "Másodlagos azonosító", majd az "Email cím") opciót kell kiválasztani az email cím beírásához. Támogatásodat előre is köszönjük! Az email címre történő utalásról további info: https://www.mnb.hu/azonnalifizetes

Hozzászólások (0)

A hozzászólások a Disqus rendszerén keresztül jelennek meg, amelynek használatához egy egyszerű, egyszeri regisztráció szükséges email címmel, vagy akár Facebook fiókkal.

  További hírek