logo

2020.09.21., hétfő · 

Máté, Mirella

Agrárhírek

Tenyészbika tenyésztésbe állításának átmeneti támogatása

2020.08.31.

Budapest, 2020. augusztus 31., hétfő (NAK) - A tenyészbika tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 41/2019. (VIII. 30.) AM rendelet alapján, a 2020. évben kizárólag vissza nem térítendő átmeneti támogatás igényelhető – a húshasznú szarvasmarha- és bivalyágazat termelési hatékonyságának, valamint a szarvasmarha- és bivalyállomány genetikai színvonalának növelése érdekében – az apaállat támogatási időszakban történő tenyésztésbe állítása esetén.

Az átmeneti támogatás összege a támogatási időszakban tenyésztésbe állított apaállatonként

  • húshasznú tenyészbika esetén 750 ezer forint,
  • hústípusú magyartarka tenyészbika esetén 650 ezer forint,
  • magyar szürke tenyészbika esetén 400 ezer forint,
  • bivaly tenyészbika esetén 300 ezer forint azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg az állattartó és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülű vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet.

A támogatási kérelmet, valamint a támogatási kérelemre indult eljárás során – a felügyeleti eljárás kivételével – minden dokumentumot elektronikusan, a kincstár honlapján keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani, az alábbi pontokban foglaltak szerint.

A támogatási kérelem benyújtásra vonatkozóan a Kincstár nem rendszeresít papír alapú nyomtatványt. A nem elektronikus úton benyújtott támogatási kérelmet a Kincstár visszautasítja, az egyéb nem elektronikus úton benyújtott dokumentum a döntés meghozatalánál nem vehető figyelembe.

Egy kérelmező egy támogatási időszakban kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be.

A támogatási kérelem az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2020. szeptember 1. 00:00:00 és szeptember 20. 23:59:59 között kizárólagosan elektronikusan lehet beküldeni!

Az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Tenyészbika átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

FIGYELEM! A tenyésztőszervezeti igazolást a fajta tenyésztéséért felelős egyesülettől kell kérni! A Kincstár honlapjáról letölthető minta ugyanis kiegészítésre szorul!

További részletek a Kincstár közleményében.

 

----------------------------------------------------------------

 

Ha tetszik az oldal, támogass minket! Támogatásoddal számos fejlesztést szeretnénk még megvalósítani! Támogatásodat a tamogatom@foldbirtok.hu email címre történő banki átutalással tudod szerkesztőségünkhöz eljuttatni. Utalásnál címzettként a név és számlaszám helyett az "Email cím" (vagy egyes bankoknál a "Másodlagos azonosító", majd az "Email cím") opciót kell kiválasztani az email cím beírásához. Támogatásodat előre is köszönjük! Az email címre történő utalásról további info: https://www.mnb.hu/azonnalifizetes

Hozzászólások (0)

A hozzászólások a Disqus rendszerén keresztül jelennek meg, amelynek használatához egy egyszerű, egyszeri regisztráció szükséges email címmel, vagy akár Facebook fiókkal.

  További hírek